Oldalak

Keresés ebben a blogban

2013. június 12., szerda

Zöldbab főzelék

Sajnos nem vagyok valami nagy főzelékes. Ez az egyik, amit szívesen eszek meg, de csak ebben a formában. Remélem neked is beválik.

ZÖLDBAB FŐZELÉK

Hozzávalók:
1 kg zöldbab
2-3 szem krumpli
kis fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
1-2 ek. ecet
1 ek. cukor
4 ek. liszt
1/2 dl olaj
1 kk. só
víz

Elkészítése:
Annyi felforralt vízbe, ami sejtéseink szerint ellepi a babot, beletesszük a babot, a meghámozott, felkockázott krumplit, sót, kis fej hagymát egészben, fokhagymát negyedbe vágva.
Forrás után főzzük kb. negyed órát.
Rántást készítünk. Olajba lisztet teszünk, világosbarnára pirítjuk, beleteszünk 1 pohár vizet és egyenletesre kavarjuk. Ezt hozzáöntjük a babhoz + a tejfölt. Kis ecetet és cukrot is rakunk még hozzá; így főzzük 10-15 percig. Ha úgy ítéljük meg, hogy nem elég sűrű, tejfölbe teszünk még lisztet és hozzákavarjuk, összerottyantjuk.
Mi csupán kenyérrel szoktuk fogyasztani. De javaslom fasírttal, sült húsival való fogyasztását.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése