Oldalak

Keresés ebben a blogban

2013. június 11., kedd

Lecsó

Amikor lecsót eszem, akkor is a nyárra emlékezem. Én nem amolyan magyaros, zsíros lecsót készítek, nem fekszi meg a gyomrotokat. Ez is több adagos, marad bőven másnapra ebédre, vagy akár rántottával reggelire. Ha rizzsel eszed, akkor még harmadnap is tudsz belőle falatozni. Én volt, hogy lefagyasztottam belőle.


Krumplis lecsó császárszalonnával, füstölt sonkával és kolbásszalKönnyű LECSÓ

Hozzávalók:
1 nagy fej hagyma
5 dkg füstölt csemege szalonna
kis olaj (lehet olívaolaj is)
só ízlés szerint
2 ek. pirospaprika
1 kg paradicsom
2 kg paprika
pici víz

Elkészítés:
A paradicsomot megmossuk és lobogó vízbe tesszük 2-3 percre. Azután hideg víz alatt kihűtjük, leszedjük a héját és cikkekre vágjuk. A paprikáknak kivágjuk a csumáját, felkarikázzuk őket.
A hagymát, szalonnát kockára vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Sót, pirospaprikát teszünk hozzá (gyorsan, nehogy leégjen a pirospaprika, mert megkeseredik).
Rátesszük a tv paprikát, kb. fél deci vizet öntünk rá és fedő alatt pároljuk kb. 20 percig, majd hozzátesszük a paradicsomot is és még 5-10 percig főzzük. Ha elfőne a leve, egy pici vizet önthetünk közben hozzá.
Lehet beletenni közben virslit, kolbászt is, ha egy kicsit tartalmasabb lecsóra fáj a fogunk.

Tunkolni a legjobb, így fogyassz hozzá puha, ropogós héjú kenyeret.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése