Amikor lecsót eszem, akkor is a nyárra emlékezem. Én nem amolyan magyaros, zsíros lecsót készítek,
nem fekszi meg a gyomrotokat. Ez is több adagos, marad bőven másnapra ebédre, vagy
akár rántottával reggelire. Ha rizzsel eszed, akkor még harmadnap is tudsz
belőle falatozni. Én volt, hogy lefagyasztottam belőle.
Hozzávalók:
1 nagy fej hagyma
5 dkg füstölt csemege
szalonna
kis olaj (lehet olívaolaj
is)
só ízlés szerint
2 ek. pirospaprika
1 kg paradicsom
2 kg paprika
pici víz
Elkészítés:
A paradicsomot megmossuk és
lobogó vízbe tesszük 2-3 percre. Azután hideg víz alatt kihűtjük, leszedjük a
héját és cikkekre vágjuk. A paprikáknak kivágjuk a csumáját, felkarikázzuk
őket.
A hagymát, szalonnát
kockára vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Sót, pirospaprikát teszünk hozzá
(gyorsan, nehogy leégjen a pirospaprika, mert megkeseredik).
Rátesszük a tv paprikát,
kb. fél deci vizet öntünk rá és fedő alatt pároljuk kb. 20 percig, majd hozzátesszük
a paradicsomot is és még 5-10 percig főzzük. Ha elfőne a leve, egy pici vizet
önthetünk közben hozzá.
Lehet beletenni közben virslit, kolbászt is, ha egy kicsit tartalmasabb lecsóra fáj a fogunk.
Tunkolni a legjobb, így fogyassz hozzá puha, ropogós héjú
kenyeret.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése