Készíthetitek sokféle halból. Én tőkehalból vagy afrikai harcsából szoktam.
Hozzávalók:
fél kg hal
1-2 cs. petrezselyem
3 gerezd fokhagyma
3-4 ek. olívaolaj
só
Elkészítés:
A halakat megmossuk, lecsöpögtetjük, besózzuk fél-1 órával a sütés előtt (ha pisztrángot, süllőt vettünk, irdaljuk is be). A fokhagymát icipicire felvágjuk, a petrezselymet is és összekeverjük őket az olívaolajjal.
A halakat tűzálló tálba tesszük, megkenjük a petrezselymes-fokhagymás olajjal, és előmelegített sütőbe tesszük, kb. 180 °C-on sütjük 25-30 percet.
Mi kukoricás rizzsel szoktuk fogyasztani, de még petrezselymes burgonyát, kis salátát is el tudok mellé képzelni.
Lehet, hogy hülye kérdés, de a sótól a hal nem fog még több vizet ereszteni? Egyébként friss halból szoktad készíteni? (mert akkor gondolom nem annyira..:))
VálaszTörlés