Általában hétköznap szoktam
tésztát készíteni. Ezt a receptet anno a Stahl konyhájában láttam, már legalább
6-7 éve. Egyszerű és nagyszerű.
BAZSALIKOMOS
MAKARÓNI
Hozzávalók:
½ kg makaróni
6 nagy gerezd fokhagyma
olívaolaj
1 konzerv hámozott paradicsom
250 g mascarpone v. 2 tubus
krémsajt v. dobozos krémsajt
2 dl tejszín (ha
mascarpone-val készítem, elég 1 dl is)
só, bors
bazsalikom (ideális esetben
egy maroknyi friss, de természetesen a szárított is megteszi, úgy 1 ek.)
Az olívaolajon megfuttatjuk
a lereszelt fokhagymát, rádobjuk a paradicsomot, amit összenyomkodunk
krumplinyomóval, ha egészben vannak. Teszünk rá sót, pici borsot, a krémsajtot,
tejszínt és összefőzzük (kb. 5 perc az egész).
Ha elzártuk alatta a gázt,
belekeverjük az aprított bazsalikomot.
Tálaláskor reszeljünk rá
parmezánt vagy trappista sajtot.
Jó étvágyat!
(Köszönöm, egészségemre!
Mindjárt neki is látok. Nyami.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése