RAKOTT KRUMPLI
2 kg krumpli
8 tojás
2 fej hagyma
fél dl olaj
1 púpos evőkanál pirospaprika
fél rúd parasztkolbász
fél liter tejföl
pici só, bors
Héjában megfőzzük a krumplit és külön a tojásokat. Fél dl olajon dinszteljük a kockára vágott hagymákat, fél perccel azelőtt, hogy elkészülne, rászórjuk a pirospaprikát, megkeverjük.
Egy nagyobb jénaiba alulra fektetjük a főtt, héjától megszabadított krumpli harmadát felkarikázva. Rákenjük a harmad-adag tejfölt, pici só, bors is mehet rá. Elszórva rászedjük a hagyma felét, a felkarikázott kolbász felét, és 4 tojást szintén felkarikázva (a kolbász bőrkéjének leszedéséhez egy jó tanács: tedd meleg csapvíz alá kolbászt, így sokkal könnyebb lesz lehúzni a 'héját'). Erre mehet még egy ugyanilyen adag (krumpli, hagyma, stb.).
Tetejére a maradék krumpli, rá a tejföl és mehet is a sütőbe, 200 °C-on, kb. 50 percig.
Ehhez is elmaradhatatlan egy kis almapaprika, minidinnye, uborka - kinek mihez van gusztusa.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése